Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

WETENSCHAP NIEUWS

Mens stamt toch niet af van Minion-achtig oerwezentje zonder anus
Mensen stammen toch niet af van een mysterieus, piepklein oerwezen zonder anus. Dat dachten wetenschappers eerst wel, maar nieuw bewijs toont iets anders aan. lees meer»

De megatandhaai was groter, sneller en hongeriger dan paleontologen dachten
Een door onderzoekers ontwikkeld 3D-model toont aan dat de uitgestorven megatandhaai, ofwel megalodon, groter en behendiger was dan paleontologen tot nu toe altijd dachten, meldt The New York Times. lees meer»

Wetenschappers willen uitgestorven Tasmaanse tijger na 90 jaar tot leven wekken
Australische en Amerikaanse onderzoekers willen op revolutionaire wijze de uitgestorven Tasmaanse tijger doen terugkeren, schrijft BBC News. De laatste van zijn soort stierf bijna negentig jaar geleden uit. Met oud DNA en geavanceerde technologie verwachten de onderzoekers binnen tien jaar een nieuwe Tasmaanse tijger te kunnen creëren. lees meer»

T. rex ontwikkelde vermoedelijk kleinere ogen om beter te kunnen bijten
Grote vleesetende dinosaurussen, zoals Tyrannosaurus rex, ontwikkelden kleinere ogen om steviger te kunnen bijten. Dat denken wetenschappers aan de universiteit van Birmingham. lees meer»

Nachtelijk gedrag van springspinnen lijkt erg op remslaap
Wetenschappers van de universiteit van Konstanz denken dat het nachtelijke gedrag van springspinnen op remslaap lijkt. Door babyspringspinnen te filmen, kwamen de onderzoekers erachter dat 's nachts de ogen van de spinnen flikkeren en dat de dieren spiertrekkingen hebben. lees meer»

Zo laat je de volle maan jouw nacht vol vallende sterren niet verpesten
Komende nacht komt de meteorenzwerm Perseïden weer voorbij. Dat levert vaak een spectaculair schouwspel op. Door de volle maan zijn de omstandigheden dit jaar niet ideaal. Sterrenkundige Felix Bettonvil legt uit hoe je toch nog vallende sterren kunt zien. lees meer»

Motten zijn niet afhankelijk van wind en hebben bijzonder navigatievermogen
Motten zijn veel minder afhankelijk van de wind dan werd gedacht en hebben een uitzonderlijk navigatievermogen, blijkt uit een publicatie in het tijdschrift Science. Duitse wetenschappers lijmden minitrackers op de rug van de insecten en konden zo hun lange reizen volgen. lees meer»

Skelet T. rex-voorganger geveild voor 6 miljoen euro, wetenschappers niet blij
Het skelet van een Gorgosaurus, verwant aan de Tyrannosaurus rex, is donderdag geveild voor 6,1 miljoen dollar (6 miljoen euro). De koper van wie de naam niet genoemd is, wist het skelet in zijn privécollectie te krijgen. Over dat laatste maken wetenschappers zich zorgen. lees meer»

Agressieve kikker en slang kostten de wereld samen al zo'n 16 miljard euro
De Amerikaanse stierkikker en de bruine nachtboomslang hebben volgens wetenschappers sinds 1986 de wereldeconomie in totaal zo'n 16 miljard euro gekost. De twee diersoorten zorgen daarmee met zijn tweeën vanuit het dierenrijk voor veruit de meeste schade voor mens en natuur. lees meer»

Corona-uitbraak begon zo goed als zeker op dierenmarkt in Chinese stad Wuhan
De coronapandemie is zo goed als zeker begonnen op een dierenmarkt in de Chinese stad Wuhan. Dat concludeert een internationale groep onderzoekers, onder wie viroloog Marion Koopmans. Hun artikel is dinsdag gepubliceerd in het belangrijke wetenschappelijke tijdschrift Science. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »