Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

WETENSCHAP NIEUWS

Transgender personen lopen twee keer zo veel kans op vroegtijdig overlijden
Mensen die een geslachtsverandering hebben ondergaan, lopen gemiddeld dubbel zo veel risico om vroegtijdig te overlijden, schrijft Trouw vrijdag op basis van onderzoek van het Amsterdam UMC. Dat is niet alleen terug te voeren op een verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen, hiv-gerelateerde ziekten en longkanker maar ook niet-natuurlijke doodsoorzaken als zelfdoding, blijkt uit het onderzoek. lees meer»

Door kinderen ontdekt skelet blijkt na 15 jaar onbekende prehistorische pinguïn
Een pinguïnfossiel dat in 2006 werd ontdekt door een groep Nieuw-Zeelandse kinderen op excursie, is volgens onderzoekers afkomstig van een nog niet eerder ontdekte prehistorische reuzenpinguïn. lees meer»

Wetenschappers ontdekken bij toeval noordelijkste eiland ter wereld
Wetenschappers hebben voor de kust van Groenland een klein eilandje gevonden dat vermoedelijk het noordelijkste stukje land ter wereld is, schrijft The Guardian zaterdag. Dat gebeurde per toeval: de wetenschappers waren eigenlijk op Groenland om bepaalde monstersvoor onderzoeken te verzamelen. lees meer»

Video | Wetenschappers maken koeien zindelijk in strijd tegen stikstofprobleem
Duitse diergedragswetenschappers zijn erin geslaagd om elf Holstein-Friesian-kalveren zindelijk te maken. De koeien werd geleerd te urineren op de gewenste plek door ze te belonen met een zoete lekkernij. Uit vervolgonderzoek moet nog blijken of de koeien ook zindelijk blijven. lees meer»

Uitvinder van de pacemaker Jan Nico Homan van der Heide (94) overleden
Professor Jan Nico Homan van der Heide, uitvinder van de pacemaker en een van de eersten die een hart-longmachine toepaste in Europa, is zaterdag 21 augustus op 94-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie donderdag bekendgemaakt. lees meer»

Egyptische wetenschappers ontdekken eerste vierpotige walvis in Afrika
Wetenschappers in Egypte hebben een fossiel gevonden van een vierpotige walvis die ook kon lopen. Het dier leefde naar schatting zo'n 43 miljoen jaar geleden, blijkt uit de studie die woensdag werd gepubliceerd in The Royal Society. lees meer»

Jupiter komende weken extra groot en helder aan de hemel
Jupiter is de komende tijd extra goed zichtbaar, meldt Weerplaza zaterdag. Aanstaande vrijdag staat de grootste planeet van ons zonnestelsel opéén lijn met de aarde en de zon. Doordat ze dan ook relatief dicht bij elkaar staan, lijkt Jupiter "extra groot en helder". lees meer»

Wetenschappers denken het oudste dierenfossiel ooit te hebben gevonden
Wetenschappers hebben mogelijk een 890 miljoen jaar oud fossiel van een zeespons gevonden in Canada. Als de vondst echt een fossiel blijkt te zijn, dan is dit het alleroudste dierenfossiel dat ooit gevonden is. Wetenschapper Elizabeth Turner van de Canadese Laurentian University beschrijft haar vondst in het vakblad Nature. lees meer»

Pittige pepers en hete hapjes: waarom mensen spicy eten zo lekker vinden
Wat maakt ons mens? Filosofen hebben vaak gezocht naar het antwoord op die vraag. Is het taal? Ratio? Cultuur? Volgens psycholoog Paul Bloom is het iets heel anders; namelijk onze liefde voor hete pepers. "De mens is namelijk de enige diersoort die daarvan houdt." lees meer»

Onderzoek bevestigt dat neanderthalers kunst konden maken
Onderzoekers hebben na drie jaar onderzoek geconcludeerd dat 64.000 jaar oude rotstekeningen in Spaanse grotten door neanderthalers zijn gemaakt. Ze bevestigen hiermee de hypothese dat de uitgestorven mensensoort in staat was om kunst te maken. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »