Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

WETENSCHAP NIEUWS

Twee samensmeltende sterren veroorzaken gigantische blauwe gaswolk
Astronomen namen zestien jaar geleden een opvallende gaswolk waar met daar middenin een ster. Nu blijkt dat die ster een andere ster opslokte, om vervolgens de gaswolk uit te stoten. Dat schrijft een team van Amerikaanse astronomen in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. lees meer»

Duizenden jaren oud walvisskelet in zeer goede staat gevonden in Thailand
In Thailand is een zeer goed bewaard walvisskelet gevonden, schrijft BBC News vrijdag. Waarschijnlijk is de vondst tussen de drieduizend en vijfduizend jaar oud. lees meer»

Lezersvragen: Heeft vaccinatie nog nut als je al COVID-19 hebt gehad?
Vermoedelijk hebben bijna een miljoen Nederlanders antistoffen in het bloed na besmet te zijn geweest met het coronavirus. Toch lijkt het in de toekomst ook voor deze groep nuttig om een vaccin te halen. lees meer»

Paleontologen bevestigen eerste vondst dinosaurusfossielen uit Ierland ooit
In Noord-Ierland hebben paleontologen voor het eerst resten van dinosaurussen gevonden, melden Ierse en Engelse paleontologen. Het gaat om twee botten, elk van een ander dier, die zijn gevonden op het Noord-Ierse schiereiland Islandmagee. De fossielen zijn ongeveer 200 miljoen jaar oud, uit de jura. lees meer»

Oer-Amerikanen haalden water tijdens droogte uit ijs in diepe lavagrotten
De prehistorische bewoners van de huidige Amerikaanse staat New Mexico moesten tijdens periodes van droogte diep onder de grond water halen. Amerikaanse archeologen schrijven in het vakblad Scientific Reports dat de oermensen in lavagrotten ijs smolten met vuren, om het resulterende water op te vangen en mee te nemen om te drinken. lees meer»

Pientere praat: dit is er waar van bekende ideeën over intelligentie
Over intelligentie gaan een aantal fabels rond. Quest zette vier foutieve beweringen over intelligentie op een rij. lees meer»

'Zeer goed bewaarde' lichamen gevonden van overleden inwoners Pompeï
Archeologen hebben in Pompeï uitzonderlijk goed bewaarde overblijfselen van een rijke man en een vermoedelijke slaaf van hem blootgelegd. De ontdekking werd gedaan bij de opgraving van een grote villa in Civita Giuliana aan de rand van Pompeï, niet ver van de Italiaanse stad Napels. lees meer»

Nieuwe satelliet die nauwkeurig zeespiegel monitort gelanceerd
Europa en de Verenigde Staten hebben zaterdag een nieuwe satelliet gelanceerd die moet gaan meten waar en hoe de zeespiegel stijgt. De sonde is nauwkeuriger dan zijn voorgangers. lees meer»

Hoe John Rackham de Caraïben onveilig maakte in gouden eeuw voor piraterij
Kapitein John Rackham was in de achttiende eeuw een beruchte piraat in de Caraïben, middenin de 'gouden eeuw voor de piraterij'. Tegelijkertijd met onder meer 'Zwartbaard' maakte Rackham de zee onveilig, maar erg succesvol was hij niet. Op woensdag 18 november is het driehonderd jaar geleden dat Rackhams piratenleven ten einde kwam. lees meer»

Dit gaat bepalen hoeveel coronavaccins we straks nodig hebben
Het kabinet heeft vrijdag het advies van de Gezondheidsraad over wie als eerste een toekomstig coronavaccin moeten krijgen overgenomen. Hoeveel vaccins Nederland in totaal nodig gaat hebben voordat de maatregelen opgeheven kunnen worden, is nog niet bekend. Dit zijn de belangrijkste factoren die dit gaan bepalen. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »