Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

GEZONDHEID NIEUWS

'Moet ik mijn nieren regelmatig laten checken?'
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wanneer moet ik mijn nieren laten onderzoeken? lees meer»

Onfrisse adem in je mondkapje? Dit kun je ertegen doen
Een lekkere curry gegeten, je favoriete ontbijtje van granola en kwark achter de kiezen of net een verse jus gedronken? Grote kans dat je hieraan wordt herinnerd als je met je mondkapje op de trein stapt of boodschappen gaat doen. Voor een frisse adem: schraap je tong en laat ui, salami en knoflook staan. lees meer»

Ik heb pijn: neem ik een paracetamolletje of ibuprofen?
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wat is het verschil tussen paracetamol en ibuprofen? lees meer»

Plastic vis eten? 'Je kunt niet aan microplastics ontsnappen'
Microplastics zijn een grote bron van milieuvervuiling, en vissen zwemmen hun hele leven in een plastic soep. Kun je vis eigenlijk met een gerust hart eten? lees meer»

WHO: Vier op vijf jongvolwassenen beweegt te weinig
Jongeren doen te weinig aan fysieke inspanning, zegt gezondheidsorganisatie WHO. Vier op de vijf adolescenten beweegt niet genoeg, net alséén op de vier volwassenen. Terwijl dat juist zo belangrijk is in coronatijden, aldus de WHO. lees meer»

Borstkankeronderzoek om de 3 in plaats van 2 jaar door personeelstekort
De screening bij het bevolkingsonderzoek borstkanker zal vanwege personeelstekort voorlopig om de drie jaar in plaats van om de twee jaar plaatsvinden. Dat heeft staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) besloten, schrijft hij donderdag in een &did=2020D48470" target="_blank">brief aan de Tweede Kamer. lees meer»

'De coronapandemie heeft het complotdenken aangewakkerd'
QAnon, klimaatontkenning, het 5G-netwerk als veroorzaker van corona en corona als biologisch wapen: is de complottheorie in opmars? En hoe ontstaan die theorieën eigenlijk? Samenzweringstheorie-onderzoeker Jan-Willem van Prooijen: "Complotdenken is een soort zelfbeschermingsmechanisme." lees meer»

Niks meer kunnen proeven, toch lekker eten
Het staat op de symptomenlijst van COVID-19: het verlies van het geur- en of smaakvermogen. Naar schatting 30 tot 90 procent van de patiënten kan op een zeker moment vrijwel niks meer proeven. Hoe je dan toch geniet van eten? We vragen het Joke Boon, anosmiepatiënt en culinair journalist. "Gebruik sterke smaken als peper en munt." lees meer»

'Mijn duim doet pijn: heb ik te veel geswipet?'
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal, huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: ik heb pijn aan mijn duimgewricht, heb ik te veel geswipet? lees meer»

Zwanger en eten: 'Realiseer je dat je letterlijk een baby opbouwt'
Zwanger, of je partner in verwachting? Eten krijgt een heel andere betekenis: de baby-in-wording eet mee en dus is gezonde voeding belangrijk. Maar wat als je geen vis lust of toch graag een wijntje wil? NU.nl deed een rondvraag langs zwangere vrouwen en vroeg wetenschappers Trudy Voortman en Tessa Roseboom naar hun deskundige mening. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »