Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

GEZONDHEID NIEUWS

NU+ | Dit kun je doen voor een ander die eenzaam is
Steeds meer mensen voelen zich eenzaam. Om te voorkomen dat dat serieuze gevolgen heeft voor de gezondheid, is het volgens deskundigen goed als mensen meer naar elkaar omkijken. Dit is wat je kunt doen voor iemand die zich eenzaam voelt. lees meer»

NU+ | Zorgen om vaccinatiegraad onder kinderen: waarom is dat erg?
Steeds minder jonge kinderen worden gevaccineerd. Demissionair staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) maakt zich zorgen, zei hij vrijdag. Volgens hem zit Nederland "echt wel in risicovolle percentages". NU.nl legt uit welk risico we lopen nu de vaccinatiegraad laag is. lees meer»

Ongezonde leefstijl en leefomgeving veroorzaakt een derde van kankergevallen
Een ongezonde leefstijl en leefomgeving veroorzaakt een derde van alle kankergevallen in Nederland. Roken is de grootste boosdoener, maar ook ongezond eten en onvoldoende bescherming tegen de zon leiden tot veel kankergevallen. lees meer»

Steeds meer mensen krijgen gonorroe, vooral meer vrouwen raken besmet
Het aantal mensen met gonorroe blijft groeien. De stijging die vorig jaar al was ingezet, zette in de eerste helft van dit jaar door. lees meer»

NU+ | Ongevoeligheid voor medicijnen: het risico van onjuiste antibiotica slikken
Zo’n 45 procent van de Nederlanders houdt zich niet aan de voorgeschreven lengte van een antibioticabehandeling. Dat kan grote gevolgen hebben voor de behandeling. Waarom moet je altijd een antibioticakuur afmaken? NU.nl legt het uit op antibioticadag. lees meer»

Kankerbehandeling bij mannen vaker op genezing gericht dan bij vrouwen
Bij sommige soorten kanker krijgen mannen vaker een behandeling die gericht is op genezing, terwijl bij vrouwen de focus op pijnbestrijding ligt. Het is nog onduidelijk waardoor dit komt. Mogelijk spelen de verschillen in voorkeur van de patiënt een rol. lees meer»

In 100 woorden | Kun je HPV ook oplopen via iets anders dan seks?
Steeds meer mensen krijgen mond-keelholtekanker door een besmetting met het HP-virus. Acht op de tien mensen raken eens in hun leven met dit virus besmet en bij sommigen ontstaat daardoor kanker. NU.nl-lezers vroegen zich af hoe je HPV oploopt. lees meer»

Gezondheidsraad wil vrijwillige genetische test voor iedereen die kinderen wil
Voor iedereen die kinderen wil moet het volgens de Gezondheidsraad mogelijk zijn om te checken of ze drager zijn van een erfelijke aandoening. Als beide ouders drager zijn, kan hun kind de aandoening krijgen. lees meer»

NU+ | Snotterig en een vol hoofd? Vanaf dit moment ben je besmettelijk
Nu het kouder wordt en we meer tijd binnenshuis doorbrengen, heb je sneller een griepje of verkoudheid te pakken. Maar vanaf wanneer ben je besmettelijk voor anderen? En kun je een verkoudheid nog tegenhouden als je die voelt opkomen? lees meer»

Nederlanders bewegen niet genoeg en dat is zorgelijk
Nederlanders bewegen niet genoeg. Vooral jongvolwassenen zijn minder gaan fietsen en wandelen, blijkt uit onderzoek van het RIVM. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »