Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

GEZONDHEID NIEUWS

Een angststoornis los je niet op door te zeggen: 'Je hoeft niet bang te zijn'
De wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg zijn enorm en meer dan de helft van de studenten heeft psychische klachten. Tel daar de nieuwe coronamaatregelen bij op en het verder stijgen van psychische problemen lijkt onontkoombaar. lees meer»

Kosten van een beugel declareren? 'Gaat niet via de tandartsverzekering'
Ondanks dat het belangrijk is ons te verzekeren voor zorg, bestaan daar nog veel onduidelijkheden over. Zo blijkt uit onderzoek dat 41 procent van de Nederlanders niet weet dat de beugel voor kinderen niet standaard wordt gedekt door de tandartsverzekering. lees meer»

Waarom het juist in de winter belangrijk is om naar buiten te gaan
Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: waarom is het zo gezond om veel naar buiten te gaan? Heeft dat in de winter ook zin? Huisarts Jacqui van Kemenade: "Daglicht is belangrijk voor de gezondheid, slaap en het humeur. Juist in de winter." lees meer»

Endometriose in medische wereld vrijwel onbekend en dat is een probleem
Een op de tien vrouwen krijgt endometriose. De pijn die deze ziekte veroorzaakt, is vaak ondraaglijk en leidt soms zelfs tot acute ziekenhuisopnames. Wat is endometriose eigenlijk? En wat kun je zelf doen om de klachten te verlichten? lees meer»

Steeds meer animo voor pilot met hiv-pil PrEP, niet elke GGD heeft nog plek
Wie mee wil doen aan de regeling voor de hiv-preventiepil PrEP kan bij steeds minder GGD's terecht, blijkt woensdag uit cijfers die NU.nl bij het RIVM heeft opgevraagd. Het middel zorgt in het buitenland voor flinke afnames van het aantal besmettingen. Aidsfonds - Soa Aids Nederland wil daarom dat de regeling wordt uitgebreid, maar dat lijkt voorlopig niet te gebeuren. lees meer»

Gaat het uitsterven van de restitutiepolis ten koste van de vrijezorgkeuze?
Steeds minder zorgverzekeraars bieden een restitutiepolis aan en steeds minder consumenten kiezen voor zo'n polis met vrijezorgkeuze. Sterft de restitutiepolis uit? En gaat dat ten koste van vrijezorgkeuze? lees meer»

Hogere zorgpremie? Zes tips om te besparen op je zorgverzekering
Tot het einde van het jaar kun je een nieuwe zorgverzekering kiezen en is het mogelijk om wijzigingen aan te brengen in je zorgverzekering. De meeste zorgpremies gaan in 2022 met enkele euro's per maand omhoog. Zijn er nog mogelijkheden om te besparen? Verschillende experts delen hun belangrijkste tips. lees meer»

Waarom zou je een boosterprik nemen als je niet oud of kwetsbaar bent?
Iedereen vanaf achttien jaar kan straks een boosterprik tegen COVID-19 krijgen, besloot het demissionaire kabinet begin november. NUjij'ers vroegen zich af: waarom zou je zo'n booster halen als je niet oud en of kwetsbaar bent? NU.nl legde die vragen voor aan de Gezondheidsraad. lees meer»

Hoe voorzie je je lichaam in de winter van vitamine D?
Als je lichaam in contact komt met zonnestralen, maakt het automatisch vitamine D aan. In de rubriek Gezond of niet duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een onderwerp waar verwarring over bestaat. Deze keer: Hebben we in de zomer voldoende vitamine D aangemaakt om de winter door te komen? lees meer»

Wat moet je doen als je corona hebt? Dit zijn nu de regels
Wat moet je doen als je positief bent getest en dus besmet bent met het coronavirus? Er zijn regels die moeten voorkomen dat je anderen besmet. Soms veranderen deze regels. Dit is de laatste stand van zaken. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »