Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Disney draait miljardenverlies door coronacrisis
Disney heeft in het tweede kwartaal een verlies gedraaid van bijna 4,8 miljard dollar, omgerekend net geen 4 miljard euro. Vooral de themaparken werden hard geraakt door de coronacrisis. Dat onderdeel leed een verlies van net geen 2 miljard dollar, meldt Disney in de kwartaalcijfers. lees meer»

Frankrijk verhoogt steun wijnsector tot 250 miljoen na verdampen vraag
Frankrijk verhoogt de staatssteun aan de wijnsector tot 250 miljoen euro. De sector is zwaar getroffen door de coronacrisis waardoor de vraag voor een groot deel is weggevallen. lees meer»

EU-bank investeert in Nederlands drinkwater
Waterbedrijf Vitens krijgt 150 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB) om de drinkwatervoorziening de komende jaren op peil te houden. De lening is bedoeld voor een opknapbeurt van het netwerk, hebben beide partijen woensdag bekendgemaakt. lees meer»

Starbucks, Pizza Hut en Burger King sluiten zich aan bij Thuisbezorgd.nl
Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft een overeenkomst gesloten met AmRest, dat een aantal franchiseformules uitbaat, waaronder Starbucks, Pizza Hut en Burger King. Door de deal kunnen consumenten straks via de site of app van Thuisbezorgd bijvoorbeeld Starbucks-koffie bestellen en laten bezorgen. lees meer»

NS wil lonen bevriezen om gedwongen ontslagen te voorkomen
NS wil de lonen van het personeel de komende twee jaar niet verhogen, staat in de plannen die het bedrijf heeft opgesteld om de door de coronacrisis teruggelopen inkomsten het hoofd te bieden. Door de salarissen te bevriezen, hoopt NS gedwongen ontslagen te voorkomen. lees meer»

NVM: Huurprijzen stijgen licht, prijsplafond in grote steden in zicht
De gemiddelde huurprijs in de vrije sector is in het tweede kwartaal beperkt gestegen. De huurprijs voor een volledig huis steeg met 1,4 procent en die voor appartementen met 2,5 procent. Wel lijkt het erop dat in de grote steden een prijsplafond is bereikt, blijkt woensdag uit cijfers van Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL) en makelaarsvereniging NVM. lees meer»

Verkoopcijfers bol.com schieten omhoog door coronacrisis
Webwinkel bol.com is in het afgelopen kwartaal weer hard gegroeid. Mede door de coronacrisis stegen de verkopen van het online retailplatform in het tweede kwartaal met 65,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meldt moederbedrijf Ahold Delhaize woensdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers. lees meer»

Staatslot ziet er straks hetzelfde uit als Lotto
Nederlandse Loterij, van onder meer de Staatsloterij, TOTO en Lotto, neemt alle loten onderhanden. Het is de bedoeling dat alle loten, met uitzondering van Krasloten er vanaf oktober hetzelfde uitzien. Dat zegt een woordvoerder van Nederlandse Loterij tegen NU.nl. lees meer»

WTO verwacht dit jaar afname van wereldhandel van 13 procent
Handelsorganisatie WTO rekent dit jaar op een krimp van de wereldhandel van 13 procent, zei directeur-generaal Roberto Azevêdo van de intergouvernementele organisatie dinsdag tijdens een online evenement. lees meer»

Garanties op vakantievouchers uitgebreid naar heel 2020
Alle vakantievouchers die dit jaar worden uitgegeven vanwege de coronacrisis vallen onder de garantie van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), heeft de organisatie dinsdag besloten. De garantie houdt in dat als een reisbureau dat bij de SGR is aangesloten failliet gaat, de SGR zorgt dat de reiziger de voucher toch nog kan gebruiken of zijn of haar geld terug kan krijgen. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »