Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Acht deelnemers aan testvakantie op Rhodos in quarantaine
Bij vier van de 188 Nederlandse deelnemers aan de vakantiepilot op Rhodos is vrijdag geen definitief negatief resultaat uit hun PCR-test komen rollen, zo laat reisorganisatie Sunweb zaterdag weten. Het viertal is in Griekenland afzonderlijk van elkaar in quarantaine geplaatst. Later in de middag zullen ze een nieuwe PCR-test ondergaan. lees meer»

Etihad Airways lijkt stilletjes afscheid genomen te hebben van Airbus A380
De Airbus A380 is niet langer onderdeel van de Etihad Airways-vloot, zo valt op te maken uit informatie op de website van de luchtvaartmaatschappij van het emiraat Abu Dhabi. Op de website planespotter.net zijn de vliegtuigen inmiddels onder het kopje 'niet meer in gebruik' geschaard. lees meer»

Inmiddels failliete D-reizen had 42 miljoen euro in vouchers uitstaan
De eerder deze maand failliet verklaarde reisbureauketen D-reizen had 42 miljoen euro in vouchers uitstaan bij zijn klanten, zo hebben curatoren vastgesteld. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) zal aan zo'n 22.000 mensen de waarde van deze vouchers uitbetalen, zo meldt de NOS zaterdag. lees meer»

De economie groeit, maar niet iedereen merkt dat: zo kunnen we dat oplossen
Onze inkomens stijgen volgens de cijfers, maar lang niet iedereen merkt dat. Volgens journalist Sander Heijne kampt onze economie met fantoomgroei: ieder jaar produceren we meer goederen en diensten, maar wat hebben we daaraan? Hij schreef er een boek over en dit weekend wordt het tweede deel van zijn serie over de scheefgroei uitgezonden. Aan NU.nl legt hij uit waar het fout gaat en hoe het beter kan. lees meer»

Albert Heijn verandert functie van 7.500 mensen in grote reorganisatie
Supermarktketen Albert Heijn gooit op maandag 26 april zijn hele winkelmodel op de schop. De functies van assistent-supermarktmanager en teamleider vervallen en in plaats daarvan komen er drie gespecialiseerde managers. Daardoor verliezen 7.500 mensen hun functie, maar het bedrijf benadrukt dat niemand erop achteruit gaat. lees meer»

VS beschuldigt Zwitserland en Vietnam niet langer van gesjoemel met munt
De Verenigde Staten beschuldigen Zwitserland en Vietnam er niet langer van hun nationale munt kunstmatig goedkoop te houden. In december, toen Donald Trump nog de Amerikaanse president was, kregen de twee landen nog het label van manipulator van wisselkoersen opgeplakt. lees meer»

Ferrari komt in 2025 met eerste volledig elektrische auto
Ferrari presenteert in 2025 zijn eerste volledig elektrische auto, zo laat de autofabrikant vrijdag weten. Eerder meldde het Italiaanse automerk nog dat het zijn eerste volledig elektrische auto pas na 2025 zou gaan maken, omdat de technologie nog niet ver genoeg ontwikkeld was. lees meer»

Helft van bedrijven in Caribisch Nederland gebruikte steunpakket in 2020
Ongeveer de helft van de bedrijven in Caribisch Nederland heeft vorig jaar gebruikgemaakt van de economische steun voor het bedrijfsleven, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (&sc_lang=nl-nl" target="_blank">CBS) vrijdag. lees meer»

Oogst van wijnboeren zucht onder koude aprilmaand
Wijnboeren in Nederland en andere Europese landen hebben last van de tot dusver koude aprilmaand. Vooral de nachtvorst doet de sector pijn, zegt Pieter van Houtert van de vereniging van wijnhandelaren KVNW. Met name in Frankrijk hebben veel producenten er last van. "2021 is nu al een uitdaging. Vooral de regio Chablis krijgt een tik." lees meer»

Fabrikant van speelgoedauto's Matchbox gaat 'wagenpark' vergroenen
Fabrikant van speelgoedauto's Matchbox wil een groenere koers varen en daarom onder meer miniatuurversies van populaire elektrische auto's maken. Zo komen er een mini-Tesla, een oplaadstationnetje en vrijwel volledig duurzame verpakkingen, heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Volgend jaar moeten de eerste e-autootjes op de markt komen. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »