Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Staking bij Heineken opgeschort, partijen maandag weer om tafel
De FNV heeft een aangekondigde staking bij Heineken opgeschort tot dinsdag 18 januari 15.00 uur, meldt de vakbond zondag. De FNV gaat in op een uitnodiging van het bierconcern om het overleg te hervatten over de nieuwe cao voor de 1.250 mensen die werken in de brouwerijen in Den Bosch, Zoeterwoude en Wijlre en bij frisdrankproducent Vrumona in Bunnik. Maandag aan het einde van de middag gaan de partijen weer met elkaar om tafel. lees meer»

Dit weten we over de kilometerheffing vanaf 2030
Het nieuwe kabinet heeft zijn plannen bekendgemaakt en daarbij valt de kilometerheffing op. Het is weliswaar een maatregel voor de lange termijn, maar de plannen voor een kilometerheffing in het nieuwe­regeerakkoord zijn zonder meer concreet. In 2030 moet de automobilist gaan betalen naar gebruik. lees meer»

Tata Steel is volgens directeur te laat begonnen met schoner produceren
Tata Steel in IJmuiden is te laat begonnen met het vergroenen van het productieproces. Dat zegt directeur Hans van den Berg van het staalconcern in een interview met NH Nieuws. De kritiek op het bedrijf, dat als grote vervuiler te boek staat, heeft het proces volgens Van den Berg "wel degelijk versneld". lees meer»

Egypte wil verbreding van Suezkanaal in 2023 afgerond hebben
In Egypte wordt gewerkt aan de verbreding van een deel van het Suezkanaal. De verbeteringen moeten worden aangebracht op het stuk waar in maart vorig jaar het containerschip Ever Given vastliep en voor een dagenlange blokkade zorgde. De werkzaamheden moeten in juli 2023 afgerond zijn, zegt het hoofd van kanaalautoriteit SCA zondag. lees meer»

Ineens 'echt' open geen probleem voor winkels: 'Heel normale zaterdag'
De stap van mogelijk op afspraak winkelen naar afspraakloos winkelen heeft zaterdag niet tot problemen geleid bij Nederlandse winkels. Enkele grote ketens zeggen zaterdag tegen NU.nl dat er eindelijk weer sprake is van een normale zaterdag. lees meer»

Unilever heeft miljarden over voor Aquafresh-maker, eerste bod afgewezen
Unilever heeft interesse getoond in de consumententak van GlaxoSmithKline (GSK), laat het bedrijf zaterdag weten na berichtgeving van The Sunday Times. Volgens de krant zou het inmiddels Britse Unilever zo'n 50 miljard pond (ongeveer 60 miljard euro) geboden hebben, dit bod werd echter afgewezen. lees meer»

Gehate man die medicijn 55 keer duurder maakte moet miljoenen terugstorten
Zakenman Martin Shkreli, die bekend en gehaat werd door een belangrijk medicijn 55 keer duurder te maken, moet de winst die hij daarop maakte terugbetalen. Dat heeft een rechter in de Verenigde Staten geoordeeld. Shkreli moet in totaal 65 miljoen dollar (omgerekend zo'n 57 miljoen euro) terugbetalen. lees meer»

Wintersportwinkels: Schuif aanschaf lange latten niet op de lange baan
Doordat skivakanties al zeker anderhalf jaar met onzekerheid omgeven zijn, besluiten wintersporters steeds vaker pas vlak voor vertrek nog spullen te kopen. Maar als de klanten de portemonnee trekken, dan kopen ze meer en geven ze grotere bedragen uit. Dat zien onder andere de onlinewinkel SkiWebShop en buitensportzaak Bever. lees meer»

VS onderzoekt of er extra gas naar Europa kan bij conflict met Rusland
De Amerikaanse regering heeft vrijdag met verschillende internationale energiebedrijven overleg gevoerd over de levering van extra gas aan Europa als het tot een oorlog tussen Rusland en Oekraïne komt, melden ingewijden aan persbureau Reuters. De Verenigde Staten zijn bang dat de gastoevoer van Rusland naar Europa in gevaar komt door een eventuele oorlog. lees meer»

Rutte gaat in gesprek met bedrijfsleven over toenemende 'ellende'
Premier Mark Rutte gaat in gesprek met het midden- en kleinbedrijf over de problemen in die bedrijfssector, zo zei hij vrijdagavond tijdens de coronapersconferentie. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »