Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Elon Musk weer allerrijkste met net iets meer geld dan Louis Vuitton-miljardair
Tesla-topman en Twitter-eigenaar Elon Musk is weer de rijkste persoon op aarde. Hij neemt het stokje over van Bernard Arnault, de Franse bestuurder van luxeconcern LVMH, bekend van kledingmerk Louis Vuitton en Moët&Chandon-champagne. lees meer»

Amazon schikt voor 29 miljoen met toezichthouder in Amerikaanse privacyzaken
Amazon heeft in de Verenigde Staten een schikking van omgerekend bijna 29 miljoen euro getroffen. Toezichthouder FTC had een zaak tegen het techbedrijf aangespannen. Amazon zou met zijn Ring-videodeurbellen en slimme Alexa-luidsprekers de privacy van gebruikers schenden. lees meer»

De ui wint steeds meer terrein in Nederland
Vroeger werden ze vooral geteeld in Zeeland en Flevoland, nu is de uienteelt ook populair in andere delen van Nederland, waardoor steeds meer boeren uien verbouwen. lees meer»

Krapte op arbeidsmarkt blijft komende jaren groot
De krapte op de arbeidsmarkt houdt de komende jaren aan. In sectoren als de zorg, ICT, techniek en het onderwijs is sprake van een structureel tekort aan personeel. Ook is er veel behoefte aan vakmensen vanuit het mbo, zoals loodgieters. lees meer»

Robotadviseur vertelt starters welke hypotheek ze moeten nemen
Mensen die hun eerste huis willen kopen, kunnen de hypotheekadviseur links laten liggen en bij een robotadviseur aankloppen. Een computermodel van De Hypotheekshop zegt op basis van een algoritme welke hypotheek bij welke bank ze moeten nemen. lees meer»

Je energiecontract opzeggen is vanaf vandaag veel duurder
Wie wil wisselen van energieleverancier kan vanaf vandaag weleens fors duurder uit zijn. Dan gaan nieuwe regels in voor het opzeggen van vaste energiecontracten, waardoor consumenten flink de portemonnee moeten trekken. Voordeel is dat er weer verschillende vaste contracten zijn waar je uit kunt kiezen. lees meer»

Zon- en windenergie groeit wereldwijd sneller dan ooit
De wereldwijde capaciteit van duurzame energie groeit dit jaar naar verwachting met 440 gigawatt. Het is de grootste groei ooit, meldt energieagentschap IEA donderdag. Dat de groei versnelt, komt onder meer door subsidies, hoge prijzen voor fossiele energie en het dichtdraaien van de gaskraan door Rusland. lees meer»

VS-parlement keurt deal schuldenplafond goed en stemt voor verhoging
Een meerderheid in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gestemd voor de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. De onlangs gesloten deal is daarmee goedgekeurd door het parlement in de Verenigde Staten. lees meer»

Merendeel ExxonMobil-aandeelhouders wijst dwingende klimaataanpak af
Het merendeel van de aandeelhouders van ExxonMobil heeft voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen voor het klimaat. ExxonMobil heeft als enige van de vijf grote westerse oliemultinationals geen klimaatdoelstelling voor 2030. lees meer»

Slachthuizen onder verscherpt toezicht vanwege 'structurele dierenmishandeling'
Slachthuizen komen onder verscherpt toezicht te staan om de "structurele dierenmishandeling" in de sector tegen te gaan. Dat heeft minister Piet Adema (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) woensdag gezegd in de Tweede Kamer. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »