Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Wekelijkse boodschappen leggen het ook bij thuisbezorgen af
We laten onze boodschappen steeds vaker thuisbezorgen en net als in de supermarkt zullen dat meer en meer kleine hoeveelheden worden in plaats van de weekboodschappen inéén keer. Dit jaar groeit het aandeel van de boodschappen die thuisbezorgd worden naar bijna 9 procent, voorspelt FoodService Instituut Nederland (FSIN). lees meer»

Ferrari heeft de coronacrisis achter zich gelaten
De Italiaanse sportwagens van Ferrari zijn weer net zo in trek als voor het uitbreken van de coronacrisis. In het tweede kwartaal van dit jaar rolden 2.685 exemplaren uit de fabriek in Maranello. Dat is bijna twee keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar, maar ook meer dan in de vergelijkbare maanden in 2019. lees meer»

Economen: 'Het is niet gek dat farmaceuten veel verdienen aan coronavaccins'
De vaccinmakers Pfizer en Moderna hebben een paar maanden geleden de prijzen voor hun coronavaccins verhoogd, lekte zondag uit via Financial Times. Ze maakten daarvoor gebruik van hun machtspositie, maar volgens economen is het goed dat die bedrijven hun winst proberen te maximaliseren. "Anders durven investeerders bij een volgende pandemie minder risico's te nemen." lees meer»

35 miljoen Europeanen hebben niet genoeg geld om op vakantie te gaan
Zo'n 35 miljoen inwoners van de EU hebben niet de middelen om een zomervakantie te boeken, blijkt maandag uit een onderzoek van de European Trade Union Confederation (ETUC). De organisatie wil betere standaarden voor het minimumloon onderhandelen. lees meer»

Fransman achter LVMH stoot Jeff Bezos van de troon als rijkste ter wereld
De 72-jarige Franse Bernard Arnault, topman van Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), heeft Amazon-oprichter Jeff Bezos van de troon gestoten als rijkste persoon ter wereld. Dat blijkt uit de Forbes-miljardairsindex, de graadmeter voor wie de rijkste is. lees meer»

Vakantieparken maken een potje van arbeidsvoorwaarden schoonmakers
Het is druk op de vakantieparken in ons land. Wanneer de gasten vertrekken en er nieuwe in aantocht zijn, moet er vaak in korte tijd worden schoongemaakt. De schoonmakers werken daarbij niet altijd volgens de regels, constateert de Inspectie SZW, die daar op vijf parken onderzoek naar deed. lees meer»

Beurs van Amsterdam tikt opnieuw recordstand aan
De Amsterdamse AEX-index tikte maandag een nieuw record aan. De index op Beursplein 5 stond rond het middaguur 0,6 procent hoger op 758,72 punten en bereikte op 762,19 punten de hoogste stand ooit. lees meer»

Mede door leveringsproblemen bijna kwart minder auto's verkocht in juli
In Nederland zijn de afgelopen maand 26.883 nieuwe personenauto's op kenteken gezet. Dat zijn er 22,4 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar, blijkt uit cijfers van de autoverenigingen BOVAG, RAI Vereniging en RDC. De daling is volgens de organisaties mede het gevolg van leveringsproblemen door de wereldwijde chiptekorten. lees meer»

Vijfhonderd grootste bedrijven vormen samen een derde van de wereldeconomie
De vijfhonderd grootste bedrijven zijn samen goed voor ruim een derde van de wereldeconomie. Dat schrijft het Amerikaanse zakenblad Fortune op basis van zijn maandag gepubliceerde lijst met de grootste ondernemingen ter wereld. De bedrijven moesten het in coronajaar 2020 wel met 5 procent minder omzet doen. lees meer»

Huizenprijzen stijgen wereldwijd het sterkst in twintig jaar door coronacrisis
De huizenprijzen zijn al een tijdlang aan een flinke opmars bezig en stijgen in bijna alle rijke landen het sterkst in twintig jaar. In de eerste drie maanden van dit jaar daalden de prijzen in slechts drie van de veertig OESO-landen, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times zondagavond. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »