Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

ING zet de magneetstrip op betaalpassen uit
Nu de chip het in vrijwel de hele wereld op betaalpasjes heeft overgenomen van de strip, staat vanaf 1 juli de magneetstrip op passen van ING uit. Op een paar plekken in de VS, IJsland en Australië kan het voorkomen dat de pas zonder de magneetstrip niet werkt. lees meer»

McDonald's op vingers getikt over frietjesreclame
McDonald's mag niet langer zeggen dat zijn Franse frietjes alleen maar aardappel en zout bevatten. Voedselwaakhond Foodwatch heeft een zaak hierover bij de Reclame Code Commissie gewonnen. lees meer»

Jongeren blijven vaak langer thuiswonen dan zij eigenlijk willen
Het lukt thuiswonende jongeren die graag het huis uit willen vaak niet om te verhuizen. In de afgelopen drie jaar verhuisde slechts 45 procent van de jongeren die graag op zichzelf wilden gaan wonen. lees meer»

Vriend in paniek bleek toch een ander: overheid waarschuwt voor stemklonen
We horen het verschil al bijna niet meer tussen een echte en een nagemaakte stem. Criminelen gaan met stemklonen aan de haal om slachtoffers te misleiden. In het buitenland ging het al een paar keer mis. lees meer»

Europa wil over je schouders meekijken welke foto's en filmpjes jij verstuurt
Gaat Europa in de strijd tegen online kindermisbruik meekijken welke foto's en filmpjes jij verstuurt via bijvoorbeeld WhatsApp? Onderhandelingen over een Europese wet tegen online kindermisbruik zitten muurvast. Maar daar komt mogelijk in de komende dagen verandering in. lees meer»

Nieuwe huurwet lijkt ook meerderheid in Eerste Kamer te halen
Het lijkt erop dat de nieuwe huurwet van demissionair woonminister Hugo de Jonge ook in de Eerste Kamer voldoende steun krijgt. De wet moet een limiet stellen aan woekerhuren in de vrije sector. lees meer»

Chipmaker NVIDIA lost Microsoft af als waardevolste bedrijf ter wereld
NVIDIA heeft voor het eerst een hogere beursnotering dan Microsoft en Apple. Daarmee is de Amerikaanse chipfabrikant het waardevolste bedrijf ter wereld. De waarde van NVIDIA steeg dit jaar al met ruim 160 procent. lees meer»

Bijna 40.000 nieuwe woningen worden te dicht bij drukke wegen gebouwd
Bijna 40.000 nieuwbouwwoningen komen dichter bij drukke wegen te staan dan de GGD adviseert. De lucht zou te vervuild zijn en daardoor gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. Toekomstige bewoners van huurhuizen lijken vooral de klos. lees meer»

Extra informatie over houdbaarheid moet voedselverspilling tegengaan
Voedselproducenten en supermarktketens zetten binnenkort extra informatie over de houdbaarheidsdatum op verpakkingen om verspilling tegen te gaan. Bedrijven als Albert Heijn, Unilever, Jumbo, Dirk en FrieslandCampina hopen dat consumenten hierdoor minder vaak voedsel weggooien. lees meer»

NU+ | Maakt een vierdaagse werkweek je productiever? 'Focus op weekindeling'
Werknemers van softwarebedrijf AFAS hebben vanaf volgend jaar een vierdaagse werkweek, terwijl de arbeidsvoorwaarden hetzelfde blijven. Het softwarebedrijf hoopt dat medewerkers zich daardoor ontwikkelen en dat hun productiviteit toeneemt. NU.nl-lezers zijn kritisch: zorgt een 32-urige werkweek wel voor meer productiviteit? lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »