Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Landsadvocaat Pels Rijcken stopt met notariële diensten na fraude
Het advocatenkantoor Pels Rijcken, dat onder meer de overheid bijstaat, stopt met zijn notariaat en richt zich alleen nog maar op de advocatuur. Die beslissing volgt in de nasleep van een miljoenenfraude door voormalig voorzitter en notaris Frank Oranje, laat het bedrijf woensdag weten. lees meer»

Miljardair en Alibaba-oprichter Jack Ma brengt bezoek aan Nederland
De Chinese techmiljardair Jack Ma was onlangs in Nederland, meldt de Chinese krant South China Morning Post. Ook circuleren er op Twitter diverse foto's van de oprichter van Alibaba, waarop te zien is dat hij in het Westland is geweest. lees meer»

Farmaceut MSD deelt patent voor coronapil met arme landen
Farmaceut Merck, die in Europa actief is onder de naam MSD, deelt de patenten voor zijn nieuwe coronapil. Andere bedrijven kunnen die pil dan goedkoop produceren voor 105 arme landen, voor wie het middel anders onbereikbaar zou zijn. lees meer»

Boeing verwacht dat problemen met Dreamliner 1 miljard dollar gaan kosten
Boeing denkt dat de problemen met de Dreamliner-vliegtuigen van de afgelopen maanden in totaal 1 miljard dollar (862 miljoen euro) gaan kosten. Dat meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer woensdag in de marge van zijn derdekwartaalcijfers. lees meer»

Hoge energieprijs en chiptekort zitten Duitse economische groei in de weg
De Duitse economie groeit dit jaar minder dan verwacht. Dit komt door de torenhoge energieprijzen en het tekort aan chips, waar vooral de Duitse autobouwers last van hebben. Dat heeft de Duitse regering woensdag naar buiten gebracht. Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland en heeft de grootste economie van de EU. lees meer»

Noors staatsbedrijf gaat meer gas leveren aan Europa
Het Noorse staatsbedrijf voor olie en gas Equinor gaat zijn gasleveringen aan Europa verhogen om zo te kunnen voldoen aan de grote vraag. Dat zei topman Anders Opedal van Equinor, dat vroeger bekend was onder de naam Statoil. lees meer»

Moederbedrijf Blokker verkoopt discountketen Big Bazar
Winkelketen Big Bazar krijgt een nieuwe eigenaar. BB Retail neemt alle 135 winkels over van de huidige eigenaar Mirage Retail. Dat hebben beide partijen woensdag bekendgemaakt. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, is niet duidelijk. lees meer»

Eerste energiebedrijf bezwijkt onder hoge gasprijzen, klanten overgezet
De hoge energieprijzen hebben hun eerste slachtoffer gemaakt. Welkom Energie is zijn vergunning voor het leveren van stroom en gas aan huishoudens en andere kleinverbruikers kwijt. Dat heeft toezichthouder ACM woensdag bekendgemaakt. lees meer»

Amerikaanse rijkenbelasting treft zo'n 700 miljardairs en 200 bedrijven
De Amerikaanse Democraten hebben woensdag het belastingplan waarmee president Joe Biden het komende fiscale jaar zijn begroting wil financieren gepresenteerd. Zowel bedrijven als miljardairs zullen meer belasting moeten betalen. De maatregelen treffen zo'n tweehonderd bedrijven en zevenhonderd miljardairs. lees meer»

Grote aandeelhouder wil dat Shell zich opsplitst in twee bedrijven
Third Point, een van de grootste aandeelhouders van Shell, wil dat het bedrijf zich opsplitst in een bedrijf dat zich bezighoudt met olie en gas en een ander bedrijf dat hernieuwbare energie ontwikkelt. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van een brief van Third Point aan zijn investeerders. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »