Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

ECB pompte sinds 2015 meer dan 5 biljoen euro in de economie
De Europese Centrale Bank (ECB) is sinds vrijdag definitief gestopt met alle opkoopprogramma's die waren opgezet sinds de financiële crisis van 2008. In die periode heeft de toezichthouder zo'n 5 biljoen euro aan overheidsschulden opgekocht. Dat is veertig keer de jaaromzet van multinationals Ahold Delhaize en Unilever samen. De plannen voor een nieuw opkoopprogramma staan al in de steigers. lees meer»

Abortuspillen van Nederlandse arts vliegen over de toonbank in de VS
De Nederlandse arts Rebecca Gomperts heeft de vraag naar abortuspillen via haar website Aid Access zien verviervoudigen sinds het Amerikaanse hooggerechtshof een streep trok door het federale recht op abortus. "Vroeger kregen we zo'n zeshonderd mails per dag, nu zijn het er vierduizend", vertelt ze tegen NU.nl. lees meer»

Hogere huren en pensioenen, minder btw op stroom: dit verandert er op 1 juli
De btw op energie is tijdelijk lager, het minimumloon gaat (iets) omhoog, verhuurders mogen de huur verhogen en pensionado's krijgen er iets bij. Per 1 juli zijn er weer enkele wijzigingen die invloed hebben op jouw portemonnee. We zetten de belangrijkste veranderingen voor je op een rij. lees meer»

Moederbedrijf Facebook zet streep door plannen voor datacenter in Zeewolde
Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, zet definitief een streep door zijn plannen voor een datacenter in Zeewolde. Tegen de komst van het datacenter was al langer veel verweer en het Rijk bepaalde onlangs de grond nog niet beschikbaar te willen stellen. Meta besloot de plannen eerder al voorlopig op te schorten. lees meer»

600 koffers van KLM-reizigers staan nog op Schiphol om afgeleverd te worden
Op Schiphol staan zeshonderd koffers van KLM-reizigers te wachten om ergens in Nederland aan hun eigenaar geleverd te worden, meldt de luchtvaartmaatschappij donderdag aan NU.nl. Dat is meer dan het bedrijf gemiddeld op een dag overhoudt. Eerder werd al bekend dat de koffers zich opstapelen door de personeelstekorten op Schiphol. lees meer»

Ben&Jerry's verontwaardigd over besluit om merk in Israël te verkopen
Ben&Jerry's is het niet eens met het besluit van moederbedrijf Unilever om het ijsmerk in Israël te verkopen aan Avi Zinger, eigenaar van branchegenoot American Quality. Door de verkoop blijft Ben&Jerry's onder de Hebreeuwse en Arabische naam toch beschikbaar in Israëlische nederzettingen in Palestijns gebied. lees meer»

Vooral overstromingen Limburg zorgden voor vloedgolf aan schadeclaims in 2021
Het aantal meldingen bij verzekeraars over schade door extreme weersomstandigheden is in 2021 weer toegenomen, meldt het Verbond van Verzekeraars donderdag. Vooral de overstromingen in Limburg en delen van Noord-Brabant zorgden in juli vorig jaar voor een piek in de schadeclaims. Er werd voor een bedrag van zeker 180 miljoen euro aan schade aangericht. lees meer»

Schiphol hoeft in augustus minder hard in te grijpen om drukte aan te kunnen
Schiphol hoeft minder hard dan verwacht in te grijpen om de zomerdrukte aan te kunnen. In augustus kunnen er vanaf de luchthaven maximaal 73.000 mensen per dag vertrekken, iets meer dan de 72.500 waar eerder van werd uitgegaan, zo heeft de luchthaven donderdag bekendgemaakt. lees meer»

Half miljoen sociale huurders krijgen huurverlaging
Ruim een half miljoen huishoudens met een sociale huurwoning krijgen een eenmalige huurverlaging. Deze komt uit op gemiddeld 57 euro per maand. Ook gaan woningcorporaties de komende jaren tienduizenden extra woningen bouwen. Dat hebben ze donderdag afgesproken met minister Hugo de Jonge (Wonen) en de Woonbond. lees meer»

Kabinet wil hoger minimumloon voor wie meer dan 36 uur werkt
Het minimumloon voor wie meer dan 36 uur per week werkt, moet over anderhalf jaar omhooggaan. Dat wil het kabinet, dat daarmee tegemoetkomt aan een plan van GroenLinks en PvdA. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »