Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Transavia gaat meer vliegen en vertrekt weer vanuit Rotterdam en Eindhoven
Luchtvaartmaatschappij Transavia wil het aantal vluchten in de maand juni snel opkrikken, schrijft de Nederlandse vliegmaatschappij woensdag. Waar Transavia begin juni 23 vluchten per week wil uitvoeren, moet dat aantal aan het eind van de maand zijn toegenomen naar 175. Ook gaat de vliegmaatschappij weer vanaf Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport vliegen. lees meer»

Chinese passagiersvliegtuigen vanaf 16 juni niet meer welkom in VS
Passagiersvliegtuigen uit China zijn vanaf 16 juni niet langer welkom in de Verenigde Staten (VS), maakt het Amerikaanse ministerie van Transport woensdag bekend. In de afgelopen maanden liepen de spanningen tussen Peking en Washington door de coronacrisis weer op. lees meer»

Uitkering voor werkloze flexwerkers wordt uitgebreid, maar ook verlaagd
Het kabinet breidt de economische steun voor flexwerkers die hun baan zijn kwijtgeraakt, maar niet in aanmerking komen voor de bijstand of een WW-uitkering uit. De inkomensdrempel wordt met 100 euro verlaagd naar 400 euro, waardoor meer mensen zich kunnen melden voor de coronasteun. Aan de andere kant wordt de hoogte van uitkering echter verlaagd, blijkt woensdag uit een Kamerbrief van minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken). lees meer»

Voorzichtige toename vliegreizen in mei, na dieptepunt in april
Wereldwijd is het aantal passagiersvluchten in mei met 30 procent toegenomen ten opzichte van april, meldt brancheorganisatie International Air Transport Association (IATA) woensdag tijdens een videoconferentie. lees meer»

Zeeman-oprichter Jan Zeeman (78) overleden
Jan Zeeman, de oprichter van de oer-Hollandse winkelketen Zeeman, is dinsdag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt een woordvoerder van de familie woensdag. De ondernemer stond ruim dertig jaar aan het roer bij de geel-blauwe winkelketen. lees meer»

Meer duurzame energie opgewekt door zonnepanelengroei en stralend weer
Er is in mei 20 procent meer duurzame energie opgewekt dan in dezelfde maand vorig jaar, meldt Energieopwek.nl woensdag. Vooral zonne-energie nam toe, door een combinatie van meer geplaatste panelen en veel zon. lees meer»

Directie Tata Steel kan ontslagen 'niet uitsluiten', vakbondsacties in zicht
De directie van Tata Steel heeft dinsdagavond laten weten dat ontslagen vanwege tegenvallende resultaten niet uit te sluiten zijn. In die zin kan het bedrijf niet tegemoetkomen aan de eisen die de vakbonden stellen, waardoor acties in juni voor de hand liggen. lees meer»

Na een flinke coronadip piekt de verkoop van tweedehands auto's in mei
Autobedrijven verkochten in mei 111.146 occasions. Dat is het op een na hoogste verkoopcijfer van tweedehands auto's ooit, meldt BOVAG woensdag. In april liepen de occasionverkopen door de coronamaatregelen nog met ruim 26 procent terug in vergelijking met een jaar eerder, en in maart was de daling 14 procent. lees meer»

Nederland verspilt jaarlijks 9.800 kilogram grondstoffen per inwoner
In Nederland worden nog lang niet alle gebruikte grondstoffen hergebruikt. Hierdoor komt de jaarlijkse verspilling per inwoner uit op 9,8 ton (9.800 kilogram) aan materialen. Dat blijkt uit een woensdag gepresenteerd rapport van de non-profitorganisatie Circle Economy. lees meer»

Vrachtvluchten in april fors minder geraakt dan passagiersluchtvaart
Het vrachtvervoer door de lucht van en naar Nederland is in april fors minder gedaald dan de passagiersluchtvaart. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Het vrachtvolume nam met 25 procent af, het aantal reizigers met 98 procent. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »