Zoeken in regionaleadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Zo voorkom je dat geld tussen jou en je naasten komt te staan
Geld is een onderwerp dat meer dan eens ruzie tussen vrienden, familie of partners veroorzaakt. Hoe komt het dat geld ons emotioneel zo raakt? En hoe voorkom je dat geld de oorzaak is dat je met vrienden, familieleden of een partner breekt? lees meer»

Wat kun je doen aan het geluid van warmtepompen?
De verkoop van warmtepompen neemt een hoge vlucht. Maar hoe zit het met het geluid dat die dingen produceren en kan je daar iets aan doen? lees meer»

Duitsers moeten meer gas besparen, Nederlanders blijven wel zuinig
Duitsers hebben eind januari te weinig gas bespaard, vindt de Duitse energietoezichthouder. Ze bespaarden in de tweede helft van januari maar 8,6 procent op hun gasverbruik ten opzichte van normaal verbruik tussen 2018 en 2021, terwijl het Duitse doel 20 procent besparing is. Nederlanders blijven wel zuinig aan doen met hun gas. lees meer»

Ook personeel van regionale treinen staakt volgende week
Treinpersoneel in het streekvervoer sluit zich aan bij de eerder aangekondigde staking in het regionaal vervoer die volgende week zal plaatsvinden. Dat laat vakbond FNV vrijdag weten. De staking zal vijf dagen duren. lees meer»

Rusland vermindert productie van brandstof niet, ondanks olieboycot
Rusland ziet geen reden om de productie van diesel en kerosine te verminderen als reactie op het Europese importverbod, melden Russische persbureaus. Het importverbod gaat zondag in. lees meer»

De Bijenkorf stopt met Duitse en Franse webshops
De Bijenkorf stopt met de Franse en Duitse webshops. Door stijgende kosten heeft het Nederlandse warenhuis besloten zich te richten op de Nederlandse en Vlaamse markt. Het verdwijnen van de webshops zal ten koste gaan van een aantal banen in Nederland, laat het bedrijf weten. lees meer»

Oproer in Chinese fabrieken raakt Apple flink in de portemonnee
De protesten in een iPhone-fabriek in China hebben Apple veel geld gekost. Door de oproer zijn in de laatste drie maanden van vorig jaar minder iPhones gemaakt. Daardoor kon het techbedrijf minder toestellen verkopen en daalde de totale omzet met 5,5 procent. lees meer»

Amazon brak records, maar zet toch stevig verlies in de boeken
Amazon deed het vorig jaar minder goed dan verwacht. De omzet steeg met 9 procent, maar het bedrijf zette een stevig verlies van 2,7 miljard dollar (zo'n 2,47 miljard euro) in de boeken. Toch verwacht de webwinkel niet dat verdere reorganisaties nodig zijn na de grote ontslagronde die het begin dit jaar doorvoerde. lees meer»

Loonsverhogingen begin dit jaar bijna dubbel zo hoog als vorig jaar
De loonsverhogingen die zijn afgesproken in de cao's die afgelopen maand zijn afgesloten, komen gemiddeld uit op 5,5 procent. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van werkgeversvereniging AWVN die NU.nl heeft opgevraagd. In januari 2022 bedroeg de gemiddeld afgesproken verhoging 2,5 procent. lees meer»

Turkse inflatie blijft zakken, maar slechts naar 58 procent
De Turkse inflatie zakt langzaam maar zeker, net als in veel West-Europese landen. Maar waar de prijsstijgingen in Nederland onder de 10 procent zijn beland, is de inflatie in Turkije ook in januari nog 57,7 procent op jaarbasis. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »